Forside Lokalhistoriske vandringer - Skodsborg, del 2

Lokalhistoriske vandringer – Skodsborg, del 2


Dette er del 2 om Skodsborg i Lokalhistoriske Vandrindringer.
Skodsborg blev i begyndelsen af 1900 årene landskendt som et sted, hvor velhavende byboer kunne indlogere sig på de to badehoteller, der dengang havde funktioner, som Middelhavskysten frister mange af nutidens mennesker.
Men Skodsborg var bestemt også en industriby, hvor mange arbejdere havde deres arbejdspladser og boliger. Skodsborg Hattefabrik havde således kronede dage frem til 70’erne. Lige så Esprit de Valdemar, der var kendt som Nordens første parfumefabrik og agentur for datidens tyske parfume 4711. Da hattefabrikken på modsatte side lukkede, blev bygningerne i en årrække anvendt som lager for Esprit de Valdemar.
Området blev tillige anvendt som københavnerens meste søgte udflugtsmål i sommerhalvåret, hvor Bøllemosen og stranden var attraktioner, som mange bybørn havde stor glæde af.

Også storpolitiske personligheder slog deres folder i Skodsborg, som da Lenin, Rosa Luxembourg, Karl Liebknecht, Th. Stavning og mange andre samfundskritiske politikere mødtes til en internationale kongres i 1910.

Tilrettelæggelse: Jens Bruhn
Mobilproduktion: Jimmy Rehak